Συμβουλές Feng Shui για το σπίτι σας

 • Ιδανικό σπίτι είναι ένα σπίτι τετράγωνο με την τουαλέτα εκτός τετραγώνου και με το κέντρο του τετραγώνου φωτεινό και χωρίς τοίχους και κολώνες. Πίσω από το σπίτι είναι καλό να βρίσκεται ένα λίγο ψηλότερο κτίριο όπως και δεξιά- αριστερά του ελάχιστα πιο ψηλά από το σπίτι κτίρια ή σπίτια. Αντίθετα εμπρός από το σπίτι πρέπει

  να υπάρχει ανεμπόδιστη θέα. Απέναντι από την πρόσοψη του σπιτιού δεν πρέπει να υπάρχει γωνία κτιρίου, κολώνα ηλεκτρικού ρεύματος, εκκλησία, νεκροταφείο, νοσοκομείο, γηροκομείο. Εσωτερικά αν το κατασκευάζατε εσείς φροντίστε να τοποθετήσετε τον κάθε χώρο (κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, σαλόνι κ.τ.λ.) σύμφωνα με τις προσωπικές σας κατευθύνσεις και σε συνδυασμό με τα ιδανικά για τον κάθε χώρο υλικά και χρώματα. Αν το αγοράσετε έτοιμο φροντίστε να ρυθμίσετε όσο πιο κοντά στο ιδανικό τους χώρους του σπιτιού. Πρώτα απ’ όλα πριν αγοράσετε η ενοικιάσετε ένα σπίτι δείτε την κάτοψη του. Μην μπείτε ποτέ σε σπίτι που η κάτοψή του έχει σχήμα σταυρού, Ταφ, Τριγώνου και αποφύγετε σπίτια με κάτοψη σε σχήμα Γ αν το κομμάτι που λείπει είναι σημαντικό και δεν υπάρχει τρόπος να το αναπληρώσετε όπως και παραλληλόγραμμα σπίτια που είναι εξαιρετικά στενά σε πλάτος και πολύ μακριά σε μήκος. Όσο πιο κοντά στο τέλειο τετράγωνο βρίσκεται η κάτοψη του σπιτιού τόσο πιο πολλά μπορείτε να κάνετε ώστε να γίνει ιδανικό για εσάς.

 • Σαν πρώτο βήμα καλό θα είναι να σημειώσετε τις κατευθύνσεις της πυξίδας καθώς και τους τομείς της πυξίδας πάνω στο σχέδιο κάτοψης του σπιτιού σας. Εντοπίστε ποιος είναι ο βόρειος τομέας και από εκεί σημειώστε και τις υπόλοιπες κατευθύνσεις και τομείς. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να εντοπίσετε αν το σπίτι σας έχει κάποιες ελλείπουσες γωνίες και αν έχει ποιο τομέα επηρεάζουν, αν έχετε προεξέχουσες γωνίες στο σπίτι και που βρίσκονται, ποιοι τομείς του σπιτιού φιλοξενούν δωμάτια, τουαλέτες κ.τ.λ. και σε ποιον τομέα βρίσκεται η κύρια είσοδος.
 • Η κύρια είσοδος πρέπει να ανοίγει προς τα μέσα σε ένα μεγάλο χώρο και όχι σε ένα παραφορτωμένο στενό διάδρομο. Αν υπάρχει φουαγιέ που είναι πολύ μικρό, καλύτερα να το καταργήσετε. Αν δεν γίνετε να καταργηθεί τότε βάλτε δυνατό φως πάνω από την πόρτα και αφήστε το αναμμένο αρκετές ώρες. Για να αυξήσετε οπτικά το χώρο του φουαγιέ μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μεγάλο καθρέπτη αρκεί να μην βρίσκεται απέναντι από την πόρτα. Αν η πόρτα ανοίγει προς τα έξω αλλάξτε τους μεντεσέδες. Επίσης η κύρια πόρτα του σπιτιού δεν πρέπει να βλέπει σε τουαλέτα, σκάλα, κολώνα, αιχμή δύο τοίχων ή προεξέχουσα γωνία. Προτιμότερο είναι οι συμπαγείς ξύλινες πόρτες ή από κάποιο γερό υλικό και όχι οι γυάλινες γιατί υποδηλώνουν ευθραυστότητα.
 • Μην φορτώνεται το χώρο του σπιτιού με πολλά έπιπλα. Το θετικό Τσι χρειάζεται αρκετό χώρο για να κινείται.
 • Τραβάτε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της μέρας αφήνοντας ελεύθερο ολόκληρο το παράθυρο για να μπαίνει το φως του ήλιου στο χώρο. Αν το σπίτι σας είναι σκοτεινό, βάλτε skylights. Αν δεν μπορείτε, ανάβετε φώτα, καίτε κεριά με άρωμα που προσθέτουν ζεστασιά και ρομαντισμό στην ατμόσφαιρα. Επίσης, τοποθετήστε κεριά στα σημεία του σπιτιού σας που σας αρέσει να κάθεστε και να ηρεμείτε ή να συζητάτε. Έχουν καθοριστική θετική επίδραση. Ακόμα, μπορείτε να βάλετε κεριά που επιπλέουν στο νερό που είναι μια ωραία διακοσμητική λύση για εξισορρόπηση του στοιχείου του νερού (Γιν) και του στοιχείου της φωτιάς (Γιανγκ).
 • Ανοίγετε δύο παράθυρα σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού, για να δημιουργηθεί ρεύμα ώστε ο φρέσκος αέρας να μπει και να ανανεώσει τη Γιν ατμόσφαιρα του σπιτιού και όταν το φως του ήλιου μπαίνει μέσα στο σπίτι τότε μπαίνει και πολλή ζωτική ενέργεια Γιανγκ.
 • Γεμίστε τον προσωπικό σας χώρο με διακοσμητικά αντικείμενα πάντα σε ζευγάρι, όπως δύο κύκνους, δύο πεταλούδες, δύο πάπιες, δύο αγγελάκια. Επίσης τοποθετήστε αγαλματάκια του γελαστού Βούδα που συμβολίζουν την ευμάρεια και την ευτυχισμένη ζωή.
 • Οι μεγάλοι καθρέπτες είναι έξοχοι γα την τραπεζαρία, αρκεί να μην καθρεπτίζουν την κύρια είσοδο ή κάποια άλλη πόρτα που ανοίγει προς τα έξω.
 • Τα ψάρια φέρνουν καλοτυχία. Βάλτε μία μεγάλη γυάλα ή ένα ενυδρείο στη βόρεια γωνιά του καθιστικού σας με εννέα ψάρια, οκτώ κόκκινα ή χρυσά και ένα μαύρο.
 • Κρεμάστε στρογγυλά νομίσματα με τρύπα στη μέση ενωμένα με κόκκινη κλωστή, για να προσελκύσετε τα πλούτοι. Η καλύτερη γωνιά η νότια ή νοτιοανατολική που είναι οι τομείς του χρήματος και φήμης.
 • Η τάξη και η σωστή τοποθέτηση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία στο χώρο του σπιτιού και της δουλειάς. Η ακαταστασία επιβραδύνει πολύ τη ροή της ενέργειας Τσι και αυξάνει τον κίνδυνο της ακινησίας. Οι τουαλέτες πρέπει να είναι πάντα τακτοποιημένες και καθαρές και να μην τις στολίζετε με φυτά, λουλούδια, πίνακες ή άλλα αντικείμενα. Ακόμα, κλείνετε το καπάκι της λεκάνης, για να έχετε οικονομική ευμάρεια.
  • Η εστία της κουζίνας καλό είναι να βρίσκεται σε τέτοια θέση, ώστε ο μάγειρας να αντικρίζει όλο το δωμάτιο και όχι να βρίσκεται πίσω του. Μην ετοιμάζεται το φαγητό με την πλάτη σας σε πόρτα ή παράθυρο γιατί αρνητική ενέργεια μπορεί να πάει στο φαγητό σας. Επίσης, ο φούρνος και η ηλεκτρική κουζίνα δεν πρέπει να είναι δίπλα στο νεροχύτη ή το ψυγείο γιατί έχουμε δυσαρμονία του στοιχείου του νερού και της φωτιάς.
  • Τοποθετήστε φυτά υγιή, πλατύφυλλα, και χωρίς αγκάθια, γιατί φέρνουν καλό Τσι, περιέχουν το στοιχείο του ξύλου και μπορούν να ενεργοποιήσουν τις διάφορες γωνιές του σπιτιού και ειδικά το χώρο εργασίας. Μην τοποθετείτε φυτά με μυτερές άκρες, όπως φοίνικες, κάκτους κ.τ.λ. στους χώρους του καθιστικού γιατί παράγουν κοφτερό Τσι. Επίσης τα φρέσκα λουλούδια ενισχύουν την ενέργεια Τσι στους χώρους του σπιτιού και μόλις μαραθούν θα πρέπει να τα πετάτε γιατί αλλιώς φέρνουν αρνητική ενέργεια. Καλό επίσης είναι να μην χρησιμοποιείται αποξηραμένα λουλούδια για διακόσμηση γιατί δεν προσφέρουν ιδιαίτερη τύχη.
  • Αν έχετε κήπο, φτιάξτε μία λιμνούλα φροντίζοντας να βρίσκεται στην αριστερή μεριά της κύριας εισόδου κοιτάζοντας από μέσα προς τα έξω. Επίσης, βάλτε ένα μικρό καταρράκτη στο σπίτι σας έστω και μικρό όπως οι λεγόμενες πηγούλες. Μπορεί να φέρει απίστευτες οικονομικές ευκαιρίες.
  • Η ισορροπία του Γιν και του Γιανγκ στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να αντανακλά τη φύση της χρήσης του δωματίου. Χρησιμοποιήστε σύμβολα αγάπης για να αυξήσετε την συζυγική ευτυχία στην κρεβατοκάμαρα. Ο διάχυτος απαλός κόκκινος ή ροζ φωτισμός λένε ότι βελτιώνει την σεξουαλική σας ζωή. Τα ροζ κλινοσκεπάσματα αυξάνουν τις λεπτές ενέργειες του Γιανγκ και ενισχύουν το αίσθημα του έρωτα και της αγάπης. Ένα ζευγάρι πάπιων μανδαρίνων ή ένα ζευγάρι από κύκνους υποδηλώνει την αγάπη. Προσοχή όμως, όχι μία, ούτε τρείς, ΑΛΛΑ δύο, δηλ. ένα ζευγάρι. Τα κεριά επίσης υποδηλώνουν την αγάπη και καλό είναι να τα τοποθετήσετε στη Νοτιοδυτική γωνία του δωματίου. Ακόμα σε αυτή τη γωνία μπορείτε να τοποθετήσετε και μία κόκκινη καρδιά για να ενισχύσετε το αίσθημα του έρωτα.

  Αν στη βάση του κρεβατιού σας έχετε μεγάλα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, πρέπει να κρεμάστε βαριές κουρτίνες, που θα κλείνετε καλά το βράδυ. Αυτό θα εμποδίσει την αφαίρεση της ζωτικής ενέργειας του σώματος σας όταν κοιμάστε. Θα ήταν προτιμότερο ωστόσο να αλλάξετε θέση στο κρεβάτι, έτσι ώστε να βρεθεί σε συμπαγή τοίχο. Η πόρτα του υπνοδωματίου δεν πρέπει να βλέπει στην πόρτα της τουαλέτας ή της κουζίνας. Οι καθρέπτες στην κρεβατοκάμαρα που αντανακλούν το κρεβάτι είναι πάρα πολύ επιβλαβής για το γάμο ή τη σχέση. Επίσης μην βάζετε την τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι σας γιατί όταν είναι κλειστή είναι σαν καθρέπτης απέναντι από το κρεβάτι, αλλά και γενικώς αποφεύγετε την τηλεόραση ή περίπλοκα στερεοφωνικά συστήματα στην κρεβατοκάμαρα γιατί αντανακλούν αρνητική ενέργεια. Ακόμα οι προεξέχουσες γωνίες σε ένα δωμάτιο δημιουργούν κοφτερό Τσι και έχουν αρνητική επίδραση σε όποιον κάθεται ή κοιμάται κοντά τους. Αν έχετε καλύψτε τες με ψηλά φυτά ή κάποιο ύφασμα.

  • Να μην έχετε μακριούς διαδρόμους σε μία κατοικία, γιατί αντιπροσωπεύουν βέλη με οριζόντια κατεύθυνση που δημιουργούν Sha Τσι. Μία καλή λύση, αν έχετε τέτοιους διαδρόμους, είναι να κρεμάσετε κάδρα και φώτα, να τοποθετήσετε διάφορα αντικείμενα και διακοσμητικά κατά μήκος, έτσι ώστε να εμποδίσετε την ενέργεια να ταξιδεύει πολύ γρήγορα.
  • Μην κρατάτε σπασμένα ή ραγισμένα γυαλικά ή κεραμικά. Πρέπει να πετιούνται αμέσως.